logo

Jablkový smoothie s hurmikaki a rakytníkom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Kombináciu jablka s hurmikaki a rakytníkom som objavila nedávno, keď som si pripravovala smoothie so sebou. Keďže som teraz von každý deň, nemám vždy šťastie na krásne slnečné počasie a stáva sa, že na prechádzke s kočíkom nestretnem ani živú dušu. A keď je vonku sivo a nevrlo, oplatí sa mať vo fľaši tekuté slnko. Tento jablkový smoothie s hurmikaki a rakytníkom vám spraví zaručene aj ten najviac zamračený deň. Jeho osviežujúca chuť a ľahkosť je veľmi návyková. Ak ste doteraz nevedeli, čo s tými oranžovými plodmi, ktoré ste zo zvedavosti nakúpili v obchode, urobte si smoothie. Hurmikaki sa zvykne predávať v jeseni, v obchodoch býva ešte tvrdšie, ale po pár dňoch vám doma dozreje. Ja ho držím pri jablkách, vďaka čomu zmäkne skôr. Rakytník má veľa vitamínu C, dozrieva neskoro na jeseň, ale v takom čase ho už vyberám z mrazničky. Svojou kyslou chuťou dá tomuto smoothie skvelú bodku. Pomaranč môžete vymeniť za kúsok mrkvy, či celkom vynechať. A dajte mi vedieť, ako vám táto kombinácia chutí!

Jablkový smoothie s hurmikaki a rakytníkom

  • 2 ks hurmikaki
  • 1 jablko
  • 1 pomaranč
  • hrsť bobúľ rakytníka
  • 300-400 ml vody (môže byť aj minerálka alebo kokosová voda)
  • hrsť ľanových semiačok

Ovocie nakrájame na kúsky, zalejeme vodou, pridáme rakytník a ľanové semiačka. Rozmixujeme mixérom dohladka, nalejeme do pohárov a podávame.

Máte radi smoothies? Inšpirujte sa ďalšími receptami:A

3 recepty na cviklový smoothie

Ak vyskúšate smoothie podľa môjho receptu, napíšte mi do komentára.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.