Voňavý vianočný punč s medom

Dnes už je ťažké povedať, kedy vlastne začína tá pravá predvianočná atmosféra. V nákupných centrách v septembri povykladajú čokoládových Mikulášov a v októbri vešajú vianočnú výzdobu. Chudák deti v tom musia mať zmätok. Pre istotu mám preto svoj vlastný predvianočný rituál. Po stýkrát si pustím Pelíšky a vo veľkom vypekám vianočné pečivo.

Samozrejme, že k predvianočnej atmosfére patrí aj medovina, varené víno či punč. Ak sa vám v tej zime nechce ani na vianočné trhy, pripravte si ho v teple domova.

Pre 4 osoby potrebujeme:

  • 0,5 l suchého červeného vína
  • 0,5 l uvareného ovocného čaju
  • 2 PL rumu
  • 2 pomaranče
  • 1/2 citróna
  • celá škorice
  • 4 klinčeky
  • 3 PL medu
Postup: V hrnci zohrejeme čaj, pridáme pomarančovú a citrónovú kôru, klinčeky, škoricu a povaríme 5 minút. Precedíme cez sitko, pridáme víno a znova zahrejeme do horúca. Pridáme rum, šťavu z pomarančov, 1/2 citróna, med a horúce podávame.
P.S.: Minule som našla v DM hotovú citrónovú a pomarančovú kôru, zíde sa aj do pečenia, nie vždy dostať citróny a pomaranče bez postreku.
DSC_0003

One thought on “Voňavý vianočný punč s medom”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.