logo

Banánové lievance

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Kto si aspoň raz v živote nespravil raňajky do postele, ten nevie, čo je skutočný pôžitok :-) Väčšinou práve cez víkend máme viac času, menej povinností a chuť experimentovať, či niečo nové zažiť. Takže nemusíte hneď celý deň leňošiť v perinách, ale raz za čas sa odmeniť a pripraviť si božské raňajky stojí za to! Napríklad aj takéto bezlepkové banánové lievance. Cesto si dokonca môžete pripraviť aj večer vopred a ráno už len zamachrovať lákavou vôňou z kuchyne.

Malou zámienkou na tieto parádne lievance bol lieskovorieškový krém Power Nougat od Powerlogy, ktorý posledné dni len tak vyjedám lyžičkou. Obsahuje 72% lieskových orechov, je sladený kokosovým cukrom a perfektne sa v ňom dopĺňa lahodná kakaová a poctivá oriešková chuť. Pre mňa naozaj poctivá dobrota, ktorou si môžete dochutiť nielen lievance či palacinky, ale aj domáci koláč či ranné vločky.

Banánové lievance bez lepku /cca 16 menších ks/:
  • 2 vajcia
  • 100 g mandľovej múky
  • 1 PL kokosovej múky
  • 1/2 KL sódy bikarbóny
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 1 menší banán
  • štipka vanilky
  • kokosový olej na pečenie
Ovocná omáčka
  • 2 ČL ghee
  • 2 PL ovocného džemu (alebo čerstvé či mrazené drobné ovocie)
  • štipka vanilky
  • 1-2 ČL kokosového cukru (podľa sladkosti džemu)
  • citrónová šťava
Ako na to:

Banán rozpučíme, zmiešame s kokosovým mliekom a vajciami. Pridáme ostatné suroviny, premiešame, ak múka nasaje veľa tekutiny, môžeme ešte priliať kokosové mlieko. Panvicu potrieme kokosovým olejom a pečieme na miernom ohni z oboch strán.

Na ovocnú omáčku roztopíme v rajnici ghee, pridáme ovocný džem, vanilku a kokosový cukor. Povaríme, kým omáčka trochu zhustne, dochutíme citrónovou šťavou a prelejeme lievance. Ozdobíme ovocím a polejeme Power Nougatom :-)

Ak máte čerstvé alebo mrazené drobné ovocie, pokojne ho použite namiesto džemu, len omáčku varte dlhšie.

Pre ďalšie inšpirácie na chutné lievance pozrite sem:

Lievance z kyslého mlieka

Banánovo-ovsené lievance

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.