logo

Zimný rodinný výlet v Levoči

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Vianoce sme trávili u rodičov. Už len pomyslenie na presun Slovenskom z Bratislavy na východ pred Vanocami je vcelku zábavný a tak sme sa s rodinou chceli vyhnúť preplneným cestám tesne pred sviatkami. Odkedy máme synčeka, nejako prirodzene som vypustila zháňanie darčekov do posledného dňa. Vybrali sme sa teda skôr a „na polceste“ sme sa zastavili na pár dní na zimný rodinný výlet v Levoči. 

zimný rodinný výlet v Levoči

Zasnežená Levoča

V tom čase sa Perinbaba spamätala a pár dní pred Vianocami nadelila štedrú nádielku. Keď sme dorazili do Levoče, privítala nás nádhernou snehovou prikrývkou. Zasnežené námestie obklopené historickými hradbami vyzeralo v prítmi skorého večera ako filmové kulisy a ja som si opäť raz uvedomila, aké máme na Slovensku čarovné miesta. Ubytovali sme sa v hoteli u Leva, priamo na námestí Majstra Pavla v historickom centre mesta.

Hotel u Leva

Keďže hotel sídli v bývalom meštianskom dome, môj filmový pocit pokračoval aj po ubytovaní. Bývali sme v priestrannom apartmáne s dvomi spálňami a veľkou obývačkou. Vďaka tomu som mohla synčeka uložiť spať skôr, zatiaľ čo my sme ešte do noci pozerali Rain Mana. Ako je možné, že sme s manželom prvýkrát videli tento oscarový film až teraz? :)

Naša večera v hotelovej reštaurácii.

Ráno sme sa zobudili do bielej rozprávky a výhľad z izby na zasnežené námestie bol očarujúci. Akurát škoda, že časť námestia práve rekonštruovali, a tak som z okna radšej pozerala len na jednu stranu :)

Raňajky sme si vychutnali v útulnej jedálni. Keď sme niekde na výlete a nikam sa neponáhľame, rada si doprajem pohodové raňajky. Tu bol dobrý výber švédskych stolov nasladko aj naslano. Takže najlepšie ochutnať zo všetkého a zakončiť to sladkým koláčikom alebo vianočkou. Keďže synček si labužnícky vychutnával sabinovský jogurt (už sme na východe! :)) mala som čas aj na sladké. Tu na mňa zažmurkala bábovka, ktorá sa do môjho raňajkového vzorca celkom dobre hodila.

Kde sú vianočné trhy?

Deň sme využili na prechádzku mestom. Hlavné levočské pamiatky zdobia samotné námestie, či už impozantná mestská radnica, alebo chrám sv.Jakuba so slávnym oltárom Majstra Pavla. Škoda áut, ktoré centrom jazdia a tiež ma mrzelo, že sme v meste pár dní pred Vianocami nenašli vianočné trhy. Pekne by doplnili atmosféru, keď sa rozžiarila vianočná výzdoba a velikánsky stromček.

zimný rodinný výlet v Levoči

Vianočný stromček na námestí Majstra Pavla v Levoči.

Keďže nás mínusové teploty zahnali späť do tepla, obed sme si dali na apartmáne. Súčasťou hotela je reštaurácia, v ktorej bolo v čase obeda celkom rušno. Usúdila som, že Levočania majú toto miesto radi. My sme ju vyskúšali počas večere a boli sme prekvapení. Úprimne, nečakala som veľký kulinársky zázrak, skôr priemer, ktorý neurazí. Ale aj napriek tomu, že naša večera bola súčasťou polpenzie, bola veľmi príjemne a vkusne chuťovo vyskladaná. Mali dokonca aj vianočný punč, ktorý som musela ochutnať. A veľmi ma potešil prístup čašníčky, ktorá mala trpezlivosť pri našom malom synčekovi a bola naozaj veľmi milá.

Skvelé rizoto, vianočný punč a príjemná atmosféra.

Súčasťou hotela u Leva je aj sauna, tú sme však nestihli vyskúšať. Mali sme asi príliš pohodové tempo, ale to bolo vlastne cieľom. Tento malý únik od predvianočného zhonu sme si užili a príjemne sme sa naladili. Väčšinou som totiž ešte deň pred sviatkami zháňala posledné darčeky či piekla x-tý druh vianočného pečiva, lebo veď „čo ak bude málo“.

V malom kuchynskom kúte na apartmáne som nám navarila rýchly obed.

V Levoči sme tak strávili niekoľko pekných zimných dní. Vedeli ste, že pár km od mesta je aj lyžiarské stredisko? Myslím, že toto mesto je skvelým východiskovým bodom na výlety do prírody či za históriou a my sa sem radi vrátime na jar či v lete.

A ak máte chuť zažiť trochu rozprávkovej atmosféry mojimi očami, pozrite si toto náš zimný rodinný výlet v Levoči na videu:

Ďakujem, že ste si tento článok prečítali. Ak sa vám páčil, môžete ho zdieľať ďalej alebo si pozrieť ďalšie miesta, ktoré som navštívila s rodinou.

Ela

Tento článok vznikol v spolupráci s Hotelom u Leva v Levoči.

 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.