logo

Francúzsky toast

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Ak vám zvýšila vianočka alebo biely koláč a po pár dňoch už nie sú páperovo mäkké, môžete ich použiť na francúzsky toast. Tento sofistikovane znejúci názov je vlastne chlieb vo vajci na sladko, ktorý sa ešte dá vylepšiť karamelizovaným ovocím alebo dobrým džemom. Opečená vianočka vo vajíčku zmäkne a s vôňou vanilky a škorice je tak chuťovo aj formou o triedu vyššie ako bežný chleba vo vajci :)

Ak hľadáte viac inšpirácie na raňajkové variácie, pozrite kategóriu raňajky.

Francúzsky toast /pre 2 osoby/:

  • 2 vajcia
  • 80 ml mlieka alebo sladkej smotany
  • 1/2 kávovej lyžičky škorice
  • štipka vanilky
  • 3-4 krajce bieleho koláča alebo 6-8 kúskov vianočky
  • maslo

Vajcia rozšľaháme s mliekom, škoricou a vanilkou. Plátky chleba postupne namočíme z oboch strán a opečieme na masle 1-2 minútu z každej strany. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Tip: Francúzsky toast môžeme podávať s karamelizovaným alebo iným ovocím. Pomaranč ošúpeme, nakrájame na plátky a opečieme na panvici, kde sme roztopili maslo s cukrom.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.