logo

Granadír

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Niekedy vás lenivosť prinúti uvariť aj jedlo, ktoré je tak jednoduché, že ho pri plánovaní receptov stále prehliadate. Totiž najlepšie sa varí, keď je plná chladnička a špajza, to sa navymýšľam kombinácií a receptov. Dnes som však nemala nakúpené, došli nám vajcia, v chladničke kúsok syra, zostalo trochu cestovín a na dne tašky na mňa žmurkali posledné štyri zemiaky. A tak z možností, či sa budem s dieťaťom po zime ponáhľať na nákup alebo navarím zo zvyškov bolo jasné, čo som si vybrala. Navarila som rýchly granadír :)

Nejedla som ho asi už roky. V školskej jedálni pripomínal amorfnú hmotu bez farby, ale po takom čase mi fakt chutil! Akurát škoda, že sme nemali zaváranú cviklu krájanú na kocky, bolo by to dokonalé. A čo vy a granadír, máte ho radi? 

Granadír (pre 2 osoby):

  • 4 zemiaky
  • 1 malá cibuľa
  • 1 ČL bravčovej masti
  • 1/2 KL mletej červenej papriky
  • 200 g cestoviny 
  • soľ

V hrnci roztopíme bravčovú masť a speníme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na miernom ohni opečieme. Posypeme červenou paprikou a soľou. Premiešame, pridáme 2-3 PL vody a necháme dusiť na slabom ohni. Občas premiešame a dusíme domäkka. Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode. Uvarené cestoviny zmiešame s podusenými zemiakmi. Podávame posypané syrom. 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.