logo

Tekvicovo-cícerový šalát

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Neviem čím to je, že s príchodom chladnejších jesenných dní mám chuť na batáty, tekvicu a maškrty z jabĺk a sliviek. A tak som v záujme zabezpečenia sezónnych chuťových zážitkov došla na tento tekvicovo-cícerový šalát. Inšpiráciu som našla v druhej knihe Elly Woodward, ktorú určite poznáte ako Deliciously Ella. Hoci som mäsožravec ako vyšitý (a nehodlám to zmeniť:) mám rada jej pestré vegánske recepty. Kombinácia tekvice a cíceru ma teda hneď oslovila, lebo pečenú tekvicu milujem a keď sa k tomu pridá chrumkavý cícer, je to super chutné. Vyskúšajte ho s jednoduchým dresingom, verím, že vám bude chutiť rovnako ako mne. K šalátu si pridávam aj mäkký syr, či už kozí, alebo feta. Ak sa mi šalát zvýši, chutí dobre aj na druhý deň a mne dokonca aj studený. 

Tekvicovo-cícerový šalát /1-2 porcie/:

  • 1/2 tekvice hokkaido
  • 200 g uvareného cíceru
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • podľa chuti bylinky, sušené paradajky, či mäkký syr

Na dresing: olivový olej+citrónová šťava+javorový sirup

Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom. Pečieme asi 30 minút pri 200 st.C. Podobne aj cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a posledných 10 minút pridáme k tekvici (ak chcete cícer chrumkavý, pridajte ho na 20 minút). Suroviny na dresing zmiešame a polejeme na šalát. Podľa chuti môžeme pridať aj nakrájané vlašské orechy, obľúbené bylinky alebo sušené paradajky. Pre sýtu verziu navrch posypte mäkký syr (hodí sa kozí či feta).

Pre ďalšie sezónne jedlá pozrite moje jesenné recepty.

Ak vyskúšate tekvicovo-cícerový šalát, podeľte sa o to v komentároch dole.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.