logo

Ľahký kuskusový šalát

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Čo sa týka šalátov, som za všetky experimenty. Mám ich rada na studeno, aj teplé, mám svoje obľúbené, ale rada kombinujem aj nové chute. Väčšinou sa u nás k hlavnému jedlu podáva nejaký rýchly listový šalát, alebo robím jednoduchú prílohu v podobe teplého šalátu. A keď už som veľmi „prezeleninovaná“, pridám do šalátu niečo extra. Nie som veľmi kuskusový typ, lebo je bez chuti a ako klasická príloha u nás už zlyhal. Tak som mu pridala trochu exotiky a vznikol ľahký kuskusový šalát s chuťou Blízkeho východu. Pripravíte ho za 10 minút a funguje ako ľahký obed, alebo ako príloha ku grilovanému mäsu či rybe.

Na ľahký kuskusový šalát potrebujeme:

/2 sýte porcie, alebo 4 porcie prílohy/

  • 3/4 hrnčeka kuskusu
  • 3/4 hrnčeka vývaru (zeleninový alebo slepačí)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL rímskej rasce
  • 1/2 ČL mletého koriandra
  • kúsok celej škorice
  • 4 lyžice passaty
  • 1 šalotka
  • 1/2 cukety
  • 1/2 baklažánu
  • 4 ks sušených paradajok
  • 1/2 balenia cíceru v skle
  • citrónová šťava
  • koriandrová vňať

Kuskus zalejeme horúcim vývarom a necháme postáť 10 minút. Pripravíme si zeleninu. V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme najemno nasekanú šalotku. Cuketu, baklažán a sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky. Do panvice dáme koreniny, minútu opečieme. Pridáme passatu, prisypeme nakrájanú zeleninu. 5 minút podusíme, aby zelenina ostala mierne chrumkavá. Zmiešame s hotovým kuskusom, prekvapneme trochou citrónovej šťavy, posypeme vňaťou koriandru a podávame. Šalát chutí výborne teplý, aj vychladený, preliaty bielym jogurtom.

 

One thought on “Ľahký kuskusový šalát”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.