logo

Pečené kuracie kúsky s paradajkami a paprikou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mám rada ten pocit, keď chutné jedlo vie dotvoriť príjemnú atmosféru dňa. Práve taký skvelý pocit vo mne vyvolali tieto pečené kuracie kúsky s paradajkami a paprikou, keď som ich nedávno v krásny slnečný deň pripravila na obed. Je to doslova chalupárske jedlo z jedného pekáča, ale kdekoľvek si ho pripravíte, určite vás rovnako dobre naladí. Recept je jednoduchý a variabilný, k paradajkám a paprike môžete pridať cuketu či baklažán a vaše obľúbené čerstvé bylinky to celé krásne prevoňajú. Tak čo, vyskúšate? :-)

Ak kupujem kura, takmer vôbec nekupujem kúsky stehien či pŕs, ale uprednostním ho celé. Doma si ho jednoducho naporcujem a mám tak trup na vývar a ostatné časti na varenie podľa chuti. Z jedného kuraťa tak okrem polievky môžete pripraviť hodnotný obed pre štyroch rýchlo v jednom pekáči aj podľa tohto receptu.

Pre 4 osoby potrebujeme:
  • kuracie stehná a prsia z jedného kuraťa
  • 1 menšia červená paprika
  • 1 konzerva kvalitných lúpaných paradajok dmBio
  • 1/2 ČL kurkumy
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • bazalka a oregano (sušené alebo čerstvé)
  • olivový olej
  • ryža ako príloha
Ako na to:

Kuracie kúsky namočíme do zmesi olivového oleja s čiernym korením, kurkumou a soľou. Panvicu si rozpálime a opečieme mäso z každej strany. Mäso vložíme do pekáča. Na panvici opečieme papriku nakrájanú na kúsky, pridáme bazalku, oregano, trochu soli a zalejeme paradajkami. Privedieme do varu a omáčkou zalejeme mäso v pekáči. Pečieme v rúre odkryté pri 150 st.C asi hodinu, 1-2krát môžeme kuracie kúsky v omáčke obrátiť. Posledných 5-7 minút zvýšime teplotu na 180 st. C. Podávame s ryžou.

 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.