logo

Pečené stehná so zeleninou z jedného pekáča

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Občas ma pochytí plánovanie, ako napíšem na celý týždeň jedálniček, podľa ktorého nakúpim suroviny, viac už do obchodu za tých sedem dní ani nevkročím a podľa plánu budeme mať na stole každý deň skvelé jedlo z čerstvých surovín, ideálne do tridsiatich minút. Nakoniec to skončí tak, že sa po víkende dovalíme domov o desiatej večer a ja som v pondelok ráno šťastná aj za to, že som si stihla pripraviť cappuccino a že si v chladničke nájdem plnenú papriku od mamy. A dnes bol jeden z tých zamračených pondelkov, kedy aj moje mlieko v konvičke skoro skyslo, keď som naňho pozrela, tak som sa rozhodla s toutou upršanou nevľúdnou náladou zatočiť a nech vonku prší aj do rána, u nás teda budeme večerať babie leto, a rovno z pekáča!

Ingrediencie

  • 6 horných kuracích stehien
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL ryžového octu
  • soľ
  • biele korenie
  • hrsť čerstvých byliniek (šalvia, rozmarín, tymián)
  • 1 väčší batát
  • 1/2 maslovej tekvice (alebo hokkaido)
  • 1 jablko
  • 1 mrkva

Postup

V miske zmiešame olivový olej s ryžovým octom, bielym korením, soľou a väčším množstvom nasekaných čerstvých byliniek. Do tejto marinády namočíme kuracie stehná a necháme chvíľu odstáť. Medzitým si na kocky nakrájame batáty a tekvicu, mrkvu na kolieska, jablko na 12 mesiačikov :) Na pekáč uložíme zeleninu a jablká, navrch poukladáme kuracie stehná a prikryjeme. Pečieme pri 200 °C asi 60 minút (podľa veľkosti stehien), nakoniec odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme dochrumkava.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.