logo

Šalát s grilovaným kuracím mäsom a bazalkovou zálievkou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Neviem ako vy, ale ja sa v týchto horúcich dňoch v kuchyni zvŕtam pomenej a vymýšľam spôsoby, ako sa dobre najesť aj bez varenia. Pri grilovaní mi to ide celkom dobre, lebo ja marinujem, šalátujem a dresingujem a o zvyšok sa postará môj muž :) Ak ste už tiež vytiahli gril, určite sa vám bude páčiť tento farebný šalát s grilovaným kuracím mäsom. V marináde sa okrem citrónu a cesnaku blysol aj u mňa obľúbený koriander s rímskou rascou a ja vám môžem zaručiť, že grilované kuracie kúsky poliate bazalkovou zálievkou sú tak svieže a lahodné, že sa budete oblizovať!

Ingrediencie

Marináda na kuracie mäso:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce

Šalát:

  • 4 paradajky
  • 1 avokádo
  • 2 jarné cibuľky

Bazalková zálievka:

  • 2 hrste bazalkových lístkov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 5 PL olivového oleja
Postup:
  1. V miske zmiešame suroviny na marinádu a naložíme kuracie prsia. Marinujeme aspoň 20 minút, pre intenzívnu chuť aj cez noc.
  2. Na zálievku zmiešame v mixéri bazalkové listy, pretlačený cesnak, soľ a citrónovú šťavu, kým sa spoja. Prilejeme olivový olej a premixujeme.
  3. Kuracie prsia grilujeme 5-7 minút z každej strany. Zeleninu na šalát nakrájame a uložíme do servírovacích misiek. Grilované mäso nakrájame na plátky, uložíme na šalát, ozdobíme lístkami bazalky a zalejeme zálievkou.

DSC_0461

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.