logo

Kuracie stehná Kashmiri

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Keď som sa dávnejšie zamýšľala nad tým, ktoré jedlo je vlastne moje obľúbené, nevedela som si vybrať. Bolo ich hneď niekoľko… teda bolo ich dosť, ale jedno mali spoločné. Čím štipľavejšie, tým lepšie! Všetko to začalo mojou láskou k indickým jedlám a takto som sa postupne dostala k ázijskej kuchyni ako takej. Veď uznajte, nie je už len ten názov hodný vyskúšania? Kuracie stehná Kashmiri, pikantné korenené mäso zjemnené krémovým bielym jogurtom. Stačí, že vytiahnem z poličky koriander, rímsku rascu a kardamón, a už sa vznášam na exotickom gastronomickom obláčiku. Mám také tušenie, že som bola v minulom živote indická princezná :-)

Ak ste ešte neokúsili rozmanitosť a pestrosť indickej kuchyne, toto je skvelý recept na začiatok. Nielen že je jednoduchý a rýchly na prípravu, keďže mäso netreba marinovať, ale aj samotný výsledok vás dostane plnou chuťou karí a šťavnatým mäsom. Horné kuracie stehná sú ideálnou voľbou, ale aj prsia sa hodia úplne v pohode. A ak máte čas, stiahnite kožu zo stehien – bude to dokonalé.

Kuracie stehná Kashmiri

  • kuracie stehná 1 kg
  • 3 veľké cibule
  • čierne korenie celé, 10 ks
  • celá škorica, 5 cm kúsok
  • čerstvý zázvor 5 cm
  • cesnak 2 strúčiky
  • 1-2 chilli papričky
  • červená paprika sušená, 1 ČL
  • hustý biely jogurt 250 ml
  • soľ
  • ghee/olej

Postup

  1. V panvici roztopíme ghee, pridáme cibuľu, škoricu, čierne korenie a kardamón. Cibuľu pečieme do zlata.
  2. Pridáme zázvor, cesnak, chilli korenie, papriku a soľ a za občasného miešania opečieme 2 minút
  3. Pridáme kuracie stehná, ktoré sprudka osmažíme zo všetkých strán
  4. Po lyžiciach pridáme jogurt (ideálne izbovej teploty), premiešame a zakryté varíme ešte polhodinu.

 

Ideálne je použiť hustý 10% smotanový jogurt, ktorý dá omáčke vyváženú chuť. Nezľaknite sa, ak sa  jogurt trochu zrazí, na chuti a vzhľade to neuberie.

 

 

Jednoduchou prílohou je dlhá ryža (basmati, jasmínová) alebo dnes už bežne dostupné indické placky, ktoré len ohrejete na panvici a potriete maslom. Síce nie som zástancom polotovarov, ale nie vždy mám čas zamiesiť cesto a hrať sa s pečením. Ku kashmiri chicken sa skvelo hodí práve naan.

Ak vyskúšate kuracie stehná Kashmiri podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.