logo

Jahodový cheesecake

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Keď začína sezóna jahôd, viem, že leto je už predo dvermi. Ak sa neviete odhodlať, či zavárať, mraziť, piecť alebo len tak zjesť, možno vám pri rozhodovaní pomôže aj tento recept. Cheesecake je už taká klasika medzi dezertmi a nepoznám nikoho, kto by ho vyslovene nemal rád. Okrem pečených sú veľmi obľúbené aj raw variácie a jeho rôzne obmeny nás sprevádzajú počas celého roka. Čo však môže privítať leto krajšie, než jahodový cheesecake? Veď spojenie chrumkavého základu s krémovým tvarohom a šťavnatými jahodami je ako stvorené na dni plné tepla, slnka a pohody.

Na základ som použila ovsené vločky a mandle, ktoré spolu príjemne chrumkajú. Jahody krásne ozdobia celý koláč, tak nimi vôbec nešetrite. Je len na vás, či ich dáte aj do cesta. Cheesecake som piekla v malej forme s priemerom 18 cm, na väčšiu formu (24-26 cm) si množstvo surovín zdvojnásobte.

Pre milovníkov čízkejkov všetkých chutí odporúčam aj cheesecake s lesným ovocím alebo hriešne dobrý kávový cheesecake s karamelovou šľahačkou.

Jahodový cheesecake

Potrebujeme:

  • forma na pečenie ∅18 cm
  • papier na pečenie

Korpus:

  • 75 g ovsených vločiek
  • 25 g mletých mandlí
  • 40 g masla
  • 1 PL trstinového cukru

Náplň:

  • 200 g nátierkového syra (Lučina)
  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 veľké domáce vajce
  • 60 g cukru
  • vanilka
  • jahody

Postup:

  1. Ovsené vločky rozmixujeme najemno, pridáme mandle, cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešame a vyložíme formu na pečenie s priemerom 18 cm. Pečieme v rúre pri 170 st. C asi 8 minút.
  2. Tvaroh a nátierkový syr zmiešame s cukrom, vajcom, pridáme kyslú smotanu a vanilku.
  3. Vylejeme na predpečený korpus a navrch poukladáme rozštvrtené jahody. Pečieme pri 150 st. C 70 minút.
  4. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky ideálne cez noc alebo aspoň na 4 hodiny. Ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.

Ak vyskúšate jahodový cheesecake podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.