logo

Čučoriedkové raw koláčiky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Chcela som spotrebovať väčšie množstvo čučoriedok, keďže už som urobila džem a dosť sme ich aj pojedli, tak prišlo na čučoriedkové raw koláčiky. Nezvyknem robiť raw koláče, ale tieto vyšli perfektne. Keďže som nemala vhodnú malú formu, plnila som ich do muffinových košíčkov a jeden koláčik je dosť sýty. Mne veľmi chutil najmä kešu krém, samotné kešu oriešky majú sladkú chuť a tak krém nebolo treba príliš sladiť. Ak máte dosť čučoriedok, môžete ich pridať do celého krému.  Všetky suroviny (okrem čerstvých čučoriedok, samozrejme :) nájdete v dm-drogerie markt.

Na čučoriedkové raw koláčiky potrebujete:

na základ –

  • 35 g datlí (asi 4-5ks) namočiť minimálne na 1 hodinu
  • 90 g lieskových orieškov
  • 2 PL kokosového oleja
na krém – 
  • 150 g kešu orechov namočiť cez noc
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • javorový sirup podľa chuti
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 100 g čučoriedok
Namočené datle zlejeme. Vo výkonnom mixéri rozmixujeme lieskovce, pridáme datle a kokosový olej. Hmota má byť mäkká a tvárna, vystelieme ňou dno fomičiek alebo jednej formy (s priemerom 18 cm).
Namočené kešu orechy zlejeme a rozmixujeme v mixéri s kokosovým olejom na hladkú kašu. Pridáme javorový sirup. Hmotu rozdelíme do dvoch časti, do jednej vmiešame strúhaný kokos, druhú časť znova premixujeme s čučoriedkami.
Na základ z datlí a lieskovcov navrstvíme najprv kokosový, potom čučoriedkový krém. Ozdobíme čučoriedkami a necháme stuhnuť v chladničke. Z tohto množstva vyjde cca 9 ks koláčikov.
Ak vyskúšate čučoriedkové raw koláčiky podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)
Ela
Tento recept vznikol v spolupráci s dm-drogerie markt.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.