Višňové crumble s prekvapením

Prišiel čas letného ovocia a ja sa pri jeho triedení vždy teším, čo všetko z neho pripravím. Najlepšie chutí samozrejme čerstvé, treba sa však zásobiť aj na zimu, tak niečo šupnem do mrazničky. No a pre potešenie blízkych s radosťou aj napečiem. Višne sa skvelo vynímajú aj na tomto bezlepkovom koláčiku, no ak máte chuť na voňavé sladké raňajky, pripravte si toto višňové crumble.Ako som sľúbila, je aj s prekvapením a to v podobe lieskovcového krému Power Nougat a ááááno je to prudko jedlé :))) Toto spojenie je úplne lahodné a návykové, môj drahý si pýtal ešte jednu porciu a ja som urobila len tieto dve mištičky. Fail! Takže si preventívne urobte radšej dve porcie pre každého :)  Ak je vás viac, môžete všetko spolu upiecť v jednej veľkej forme.

Višňové crumble /2 porcie/:

Ovocná časť:

  • 2 hrste odkôstkovaných višní
  • 1 ČL tapiokovej múky (alebo kukuričný škrob – Zlatý klas)
  • 2 PL lieskovcového krému Power Nougat

Chrumkavá časť:

  • 2 PL ovsených vločiek
  • 2 PL mandľových lupienkov (alebo jemne nasekaných mandlí)
  • 2 ČL javorového sirupu
  • 2 ČL kokosového oleja
  • 2 ČL mandľového masla
  • trocha škorice
    Višne odkôstkujeme pomocou slamky. Zmiešame ich s tapiokovou múkou, ak sú málo sladké, môžeme pridať trochu javorového sirupu. Uložíme ich na dno misiek a prelejeme lieskovcovým krémom Power Nougat. Na chrumkavú mrveničku spojíme všetky suroviny dokopy a zľahka navrstvíme prstami na ovocie. Dáme zapiecť do rúry na 170 st. C cca 20-25 min. Odporúčam podávať ešte teplé, chutí však aj vychladené.

Ak vyskúšate višňové crumble podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.