Batátové brownies

V poslednej dobe mi zachutili čokoládové dezerty, tak som pripravila aj tieto čokoládovo – batátové brownies. Asi by som to nebola ja, keby som do cesta na koláč neprihodila kúsok zeleniny :D Ale ak ste už skúšali napríklad moje mafiny či túto skvelú tortu dobre viete, že práve takéto sladkosti sú zdravšie a hodnotnejšie, pričom na chuti im to neuberie.

Tieto batátové brownies som skúšala už aj s cviklou, mandľovú múku som nahradila špaldovou, dajú sa vymýšľať variácie. Najviac mi však chutí práve táto verzia a ako bonus pridávam aj recept na skvelú čokoládovú polevu bez smotany, u mňa objav roka :))

Na batátové brownies potrebujeme:
  • 50 g kakaa
  • 80 g mandľovej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • štipka vanilky
  • 50 g horkej čokolády (70%-nej)
  • 100 roztopeného masla alebo kokosového oleja
  • 3 vajcia
  • 1 stredne veľký uvarený batát (cca 250 g)
Na polevu:
  • 50 g horkej čokolády
  • 4-5 PL kokosového mlieka
Ako na to:
Neošúpaný batát uvaríme vcelku domäkka. Ošúpeme, nakrájame na kocky a rozmixujeme v mixéri. Nad parou roztopíme 50 g čokolády. Odstavíme, primiešame kokosový olej, rozmixovaný batát a vajcia. V druhej mise zmiešame všetky ostatné suroviny na cesto a pridáme tekutú zmes. Premiešame  a vylejeme na plech (30×20 cm) vystlaný papierom na pečenie . Pečieme pri 175 st. C cca 20 minút (skúška špáradlom). Nad parou roztopíme čokoládu na polevu. Odstavíme a po lyžici vmiešame kokosové mlieko, kým získame hladkú krémovú polevu. Upečený brownie necháme vychladnúť a natrieme čokoládovým krémom.
 

One thought on “Batátové brownies”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*