Cícerové krekry

Keď sa blíži Silvester, stále mám nutkanie pripraviť nejaké domáce slané pečivo. Po minulé roky som piekla takéto ízy-pízy so sezamom, tentokrát som stavila na cesto z cíceru a mám pre vás recept na cícerové krekry. Fakt nič náročné a príchuť si môžete namiešať podľa seba. Tiež zvyknete pripravovať vlastné slané chuťovky? A čo u vás nesmie chýbať na Silvestra?

Na cícerové krekry potrebujeme:
  • 1 konzerva cíceru
  • 1 hrnček ovsených vločiek (80 g)
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 1/2 ČL soli
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • voliteľné: hrsť sézamových semienok, mletý rozmarín alebo iné korenie podľa chuti

Cícer rozmixujeme v mixéri, pridáme ovsené vločky a ďalej mixujeme najemno. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ a olivový olej a rozmixujeme kým sa hmota spojí. Cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 5 mm, môže byť aj tenšia. Pečieme pri 160 st. C podľa hrúbky krekrov 20 – 25 minút. Ku koncu pečenia sledujeme, kraje rýchlo hnednú.

A čo tak tekvicové tyčinky posypané semienkami a morskou soľou:

Slané tekvicové tyčinky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.