Tekvicovo-cícerový šalát
home // page // Tekvicovo-cícerový šalát

Tekvicovo-cícerový šalát

Neviem čím to je, že s príchodom chladnejších jesenných dní mám chuť na batáty, tekvicu a maškrty z jabĺk a sliviek. A tak som v záujme zabezpečenia sezónnych chuťových zážitkov došla na tento tekvicovo-cícerový šalát. Inšpiráciu som našla v druhej knihe Elly Woodward, ktorú určite poznáte ako Deliciously Ella. Hoci som mäsožravec ako vyšitý (a nehodlám to zmeniť:) mám rada jej pestré vegánske recepty. Kombinácia tekvice a cíceru ma teda hneď oslovila, lebo pečenú tekvicu milujem a keď sa k tomu pridá chrumkavý cícer, je to chutné a sýte jedlo. 

Tekvicovo-cícerový šalát /1-2 porcie/:
  • 1/2 tekvice hokkaido
  • 200 g uvareného cíceru
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • podľa chuti bylinky, sušené paradajky, či mäkký syr

Na dresing: olivový olej+citrónová šťava+javorový sirup

Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom. Pečieme asi 30 minút pri 200 st.C. Podobne aj cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a posledných 10 minút pridáme k tekvici (ak chcete cícer chrumkavý, pridajte ho na 20 minút). Suroviny na dresing zmiešame a polejeme na šalát. Podľa chuti môžeme pridať aj nakrájané vlašské orechy, obľúbené bylinky alebo sušené paradajky. Pre sýtu verziu navrch posypte mäkký syr (hodí sa kozí či feta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*