Celozrnné palacinky
home // page // Celozrnné palacinky

Celozrnné palacinky

Pripravujem ich v poslednej dobe častejšie, keď mám chuť na niečo sladké, ale nestíham upiecť koláč. Na palacinkách je super ich rozmanitosť, cesto sa dá pripraviť z rôznych múk, mlieko nahradiť smotanou alebo rastlinnými nápojmi. A hoci som skúšala už viacero obmien, najčastejšie pripravujem práve tieto celozrnné palacinky, lebo suroviny na nich mám doma stále. Vyskúšajte ich podľa môjho receptu, ak máte tiež chuť na rýchly dezert bez námahy. 

Medzi zaváraninami som našla posledný pohár jablkového masla z minulého roku. Natrela som ho na palacinky namiesto klasického džemu, navrch poliala slaným karamelom, čo vám budem hovoriť, bolo to vynikajúce. Ak máte tiež chuť na takúto jesennú verziu, odporúčam aj toto skvelé jablkové maslo:

Jablkové maslo

Celozrnné palacinky (7-8 ks):
  • 400 ml mieka
  • 2 vajcia od šťastných sliepok
  • 3 PL špaldovej múky celozrnnej + 2 PL špaldovej múky bielej  (použila som polohrubú)
  • štipka sódy bikarbóny
  • 1/2 KL škorice (voliteľné)

Suroviny spolu zmiešame (najlepšie mixérom). Dostaneme riedšie cesto, ktoré môžeme nechať chvíľu odstáť. Pečieme na horúcej vymastenej panvici dozlata z oboch strán. Podávame s obľúbeným džemom alebo napríklad s jablkovým maslom, preliate slaným karamelom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*