logo

Mango lassi

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Na mango lassi sa chystám už od zimy. Nie že by som si ho nemohla pripraviť skôr, ale až horúce slnečné lúče, vysoké teploty a chuť poriadne sa schladiť ma dokonale navnadia na tento osviežujúci nápoj. A keď som minule našla v obchode poriadne zrelé mangá, uháňala som s nimi domov, nech si už čím skor na terase vyložím nohy a môžem popri čítaní knihy sŕkať tento skvelý vychladený drink.

Aj keď v lete najviac fičím na čerstvom ovocí len tak z misky, občas sa žiada aj takéto osvieženie a tak okrem letných drinkov pripravujem na schladenie aj zdravú zmrzlinu či domáce nanuky.

Ak ste tiež za trochu exotiky, do mango lassi určite pridajte aj štipku mletého kardamónu. Je to úplne geniálna chuť! Mletý kardamón sa už dá kúpiť v obchodoch bežne. Ak máte celý kardamón, rozpučte 2-3 tobolky a použite z nich len zrniečka.

Na 2 porcie mango lassi potrebujeme:
  • 1 veľké zrelé mango
  • 100 g smotanového jogurtu
  • 50 ml mlieka
  • štipka mletého kardamónu
  • kocky ľadu
  • med (voliteľné)

Mango ošúpeme, nakrájame na kúsky a spolu s ostatnými ingredienciami rozmixujeme v mixéri dohladka. Ak máte mixér na ľad, šupnite doňho aj ľadové kocky. Podľa chuti dosladíme (ak máte dosť zrelé mango, ani netreba). Podávame dobre vychladené.

Pre viac letných inšpirácií nielen na drinky mrknite sem ;-)

One thought on “Mango lassi”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.