logo

Kokosový cheesecake

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Keď ma kamoška poprosila, či by som pripravila recept na nejaký dobrý kokosový cheesecake, nadšene som súhlasila, veď čo neurobíte pre priateľov. Kým som sa však dostala k pečeniu, prešla dllllhá doba. Chuť na cheesecake však bola asi intenzívna, keďže som priemerne raz za týždeň dostávala správy, či už je recept na blog pripravený :-) Základ väčšinou kombinujem spojením tvarohu a krémového syra, a aby som udržala pekne krémovú konzistenciu, dala som do koláča namiesto klasického strúhaného kokosu kokosové maslo.

Kokosové maslo sa vyrába zomletím kokosovej dužiny do smotanovej konzistencie. Viete ho využiť aj do smoothies, domácich vločiek alebo len tak na chuť. Mne sa osvedčilo aj ako náhrada masla pri príprave krémov. Napríklad taká ovocná roláda s kokosovým krémom je príjemným osviežením s nádychom exotiky. Môžem vám odporučiť  toto kokosové maslo od Powerlogy, ale ak máte viac času, výkonný mixér a čerstvý kokos, viete si ho pripraviť aj doma.

Na kokosový cheesecake potrebujeme:
  • 50 g ovsených vločiek
  • 50 g mandlí
  • 1 PL kokosového cukru
  • 40 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 2 PL smotanového jogurtu
  • 100 g kokosového masla
  • 2 vajcia
  • 60 g trstinového cukru
  • štipka vanilky
  • na ozdobenie: plátky kokosu + lieskovoorieškový krém Power Nougat
  • forma s ø 18 cm

V mixéri rozmixujeme ovsené vločky a mandle najemno. Pridáme lyžicu kokosového cukru a roztopené maslo, dobre premiešame. Vystelieme dno formy s priemerom 18 cm a dáme predpiecť do rúry na 170 st. asi 7-8 minút.
V mise zmiešame tvaroh a mascarpone s vajciami a trstinovým cukrom, pridáme roztopené kokosové maslo, vanilku a dve lyžice hustého smotanového jogurtu. Vlejeme do formy a pečieme pri 150 st.C 50 – 60 minút, kým je povrch nelepivý. Koláč sa môže aj mierne nadvihnúť, po vybratí z rúry však naspäť klesne.

Kokosový cheesecake necháme vychladnúť a ideálne cez noc postáť v chladničke. Ak kokos milujete, môžete ním posypať aj povrch koláča. Ja som ho ešte poliala hriešne dobrým lieskovoorieškovým krémom Power Nougat od Powerlogy a bolo to dokonalé!

2 thoughts on “Kokosový cheesecake”

  1. Drahá Ela,
    Srdečne ďakujem za skvelý recept, ktorý pohladí chuťové poháriky. Kamarátka ťa síce poprosila o dobrý cheesecake, no ty si vymyslela fantastický. :)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.