logo

Jablkové lievance z kyslého mlieka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Viem, že som vás už mala zásobovať hromadou vianočných receptov a ja si tu namiesto toho ešte stále vypekám z tekvice, ale nebojte sa, všetko bude:) Mala som však chuť na domáce lievance preliate sladučkým javorovým sirupom a recept si predsa nenechám pre seba. V detstve nám mamka pripravovala palacinky s kúskami jabĺk ako extra verziu klasických palaciniek a ja som niečo podobné spôsobila lievancom s veľmi príjemným výsledkom. Rozvoňajte si aj vy zimné ráno škoricou a vychutnajte si krehké jablkové lievance z kyslého mlieka. 

Na lievance som použila pohánkovú múku. Ak na ňu nie ste zvyknutí, nahraďte pohánkovou múkou len časť klasickej múky.

Na jablkové lievance z kyslého mlieka potrebujeme / pre 4 osoby /:

  • 400 ml kyslého mlieka
  • 170 g pohánkovej múky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 2-3 jablká

Zmiešame kyslé mlieko s vajíčkami, štipkou soli a škoricou, postupne primiešame múku. Cesto má mať hustejšiu konzistenciu než palacinkové cesto. Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a pridáme do cesta. Necháme cesto odstáť asi 15 minút a pečieme na oleji z oboch strán 3-4 minúty. Prelejeme javorovým sirupom a sladké raňajky sú hotové!

Odporúča 11 z 10 večne hladných žobroniacich labradorov :-)

jablkové lievance z kyslého mlieka

2 thoughts on “Jablkové lievance z kyslého mlieka”

  1. Prepačte ak sa pytam primitívnu otazku..:-) To kysle mlieko mate na mysli doma skysnute mlieko alebo nejake kupovane v obchode ako zakysanka alebo kefir či take niečo?

    • ziadna otazka nie je primitivna ;-) vsetko co ste spomenuli povazujem za kysle mlieko… občas ked mi skysne aj doma, idealne domace, tak ho použijem, alebo kúpim kyslomliecny výrobok typu zakysanka, kefír.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.