logo

Mandľovo-škoricové pečivo

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Viem, že niektorí z vás už netrpezlivo čakajú na vianočné inšpirácie, a tak vás poteším aj ja svojim receptom na mandľovo-škoricové pečivo, ktoré si môžete upiecť nielen na Vianoce. Mandľovú múku som si veľmi obľúbila, určite ju v mojich receptoch ešte nájdete. Toto pečivo si môžete pripraviť aj v predstihu a keď ho zabalíte do malej škatuľky, môžete niekoho potešiť jedlým darčekom.

Príprava je rýchla, maslo a vajíčko vyberte z chladničky skôr, nech sú izbovej teploty. Nepotrebujete ani valček či formičky na vykrajovanie, všetko zvládnete ručne-stručne :)

Na mandľovo-škoricové pečivo potrebujeme:
  • 100 g mandľovej múky
  • 30 g gaštanovej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 1/2 ČL vínneho kameňa
  • 1 vajce
  • 70 g masla
  • štipka soli
  • štipka pravej vanilky
  • 1/2 ČL škorice

Všetky suroviny zmiešame a rukami spracujeme na cesto. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré v dlaniach zľahka sploštíme a pečieme 18-20 minút pri 180 st. C. Z uvedeného množstva získame 15 ks keksov.

Ak by sa vám cesto pri formovaní keksíkov drobilo, pridajte ešte trochu masla. Konzistencia záleží aj od veľkosti vajíčka.

mandľovo-škoricové pečivo

Pre viac inšpirácie pozrite aj ďalšie vianočné recepty:

Špaldové hviezdičky

Oriešky

2 thoughts on “Mandľovo-škoricové pečivo”

    • ahoj Pati! :) Hm to neviem lebo gastanova muka je trochu specificka, tukova a najemno zomleta. Inak som to neskusala, mozno skus aj obycajnu hladku muku, snad budu dobre drzat tvar :) Krasne sviatky prajem, Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.