logo

3 jednoduché prílohy (nielen) na grilovačku

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Toto sú moje obľúbené šaláty a prílohy na grilovačku, ak máte chuť na niečo pestré. K pekne upečenému mäsu či grilovaným kúskom zeleniny treba aj trochu čerstvých byliniek a oživenie je na svete. Možno ste už vyskúšali moje omáčky a dressingy, tak sa nechajte inšpirovať aj jednoduchými prílohami, ktorých príprava netrvá dlho a chutia výborne. Môžete si vybrať klasiku v podobe čerstvej zeleniny ochutenej fetou, či teplé prílohy, alebo si ich pripravte všetky naraz, veď najlepšie na gilovačke je predsa to ochutnávanie „z každého rožku trošku“.  Ako vravím, kto chce grilovať, prílohu si nájde :)

3 jednoduché prílohy na grilovačku

1. Paradajkový šalát s olivami a fetou

  • 2 šalotky
  • 4 paradajky
  • olivy
  • 150 g syra feta
  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • čierne korenie, soľ

V mise zmiešame nakrájané paradajky, olivy a najemno nasekanú šalotku. Pridáme fetu- netreba krájať, stačí nadrobiť. Dochutíme olivovým olejom, 1 PL balzamikového octu, čiernym korením a soľou.

2. Zelená fazuľka obalená prosciuttom

  • 300 g zelenej fazuľky
  • 20 dkg prosciutta
  • vriaca osolená voda

Zelenú fazuľku umyjeme a odkrojíme konce z oboch strán. Na dve minúty ponoríme do vriacej osolenej vody, schladíme. Do jedného plátku prosciutta zabalíme 5-6 ks zelených fazuliek. Grilujeme za pravidelného otáčania 5-7 minút.

3. Šalát z grilovanej papriky a baklažánu

  • 3-4 červené papriky (kapie)
  • 1 baklažán
  • petržlenová vňať
  • 5-6 ks sušených paradajok
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • šťava z 1/2 citróna

Červenú papriku pripravíme na grile tak, že ju v celku opečieme z každej strany. Ešte horúce papriky vložíme na chvílu do sáčka, potom olúpeme z paprík kožu a nakrájame ich na tenké plátky. Medzitým si nakrájame baklažán na plátky a grilujeme z oboch strán. V mise zmiešame grilovaný baklažán, papriku, sušené paradajky, nasekanú petržlenovú vňať (bylinkami nešetríme), dochutíme soľou, korením, cítrónovou šťavou a prelejeme olivový olejom.

Ak vyskúšate tieto prílohy ku vašej grilovačke, podeľte sa o to v komentároch. A možno sa vám budú hodiť aj tieto jednoduché dressingy.

Ela

4 thoughts on “3 jednoduché prílohy (nielen) na grilovačku”

  1. MY ku grilovanemu masu podavame salat z uhorky, paradajky, kukurice a mrkvy a kvapkame ho par kvapkami oleja s tymianom bio-bachovky a salat je jak vysity aj pre muzsku populaciu

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.