Sezamové krekry

Silvester sa nesie v znamení chlebíčkov či kanapiek, jednohubiek a slaného chrumkania. Ak si chcete pripraviť domáce slané pečivo, ktoré vás po sviatkoch zbytočne nezaťaží, vyskúšajte rýchle sezamové krekry. Pozor, miznú rýchlosťou blesku. :-)

Ingrediencie na sezamové krekry:
  • 200 g špaldovej celozrnnej múky (polohrubej)
  • 50 g cícerovej múky
  • 50 g sezamu
  • 70 g olivového oleja
  • 100 ml vody
  • 1,5 ČL morskej soli

Postup:

  1. Múku, sezam a soľ zmiešame. Prilejeme olivový olej, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odstáť v chladničke.
  2. Vyvaľkáme medzi dvoma listami papiera na pečenie na hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce o veľkosti 4-5 cm, ktoré ešte prekrojíme napoly.
  3. Pečieme pri teplote 175 st. C 15-17 minút podľa hrúbky krekrov.

Inšpirovala som sa receptom na internete (varecha.sk) s miernou obmenou surovín a postupu. Pšeničnú múku som nahradila špaldovou a namiesto klasického slnečnicového oleja som použila olivový.

One thought on “ Sezamové krekry”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*