logo

Cheesecake s lesným ovocím

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Možno si pamätáte tri šikovnice z českej relácie Prostřeno, ktoré cheesecake riadne vytrápil svojou výslovnosťou. Aj v receptoch existuje množstvo variánt s použitím syru Philadelphia, nátierkových syrov, či s klasickým tvarohom. Podstatné je, aby ste použili tučný syr alebo tvaroh, lebo práve ten je nositeľom chuti. Ak vám náhodou ušlo jazykové okienko chézekake,  sledujte tu.

Na cheesecake sa mi osvedčilo použiť tvaroh a lučinu v pomere 1:1. Prípadne dávam tvaroh a mascarpone tiež 1:1. Niekedy urobím podľa toho, čo nájdem v chladničke. Vďaka lučine či mascarpone je však cheesecake vždy lahodne jemný a krémový.

Na cheesecake potrebujeme:

  • 200 g maslových sušienok
  • 65 g masla
  • 2 PL trstinového cukru
  • 500 g jemného plnotučného tvarohu
  • 500 g Lučiny alebo inej smotanovej nátierky
  • 1 kyslá smotana (200 g)
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • vanilka
  • lesné ovocie (čerstvé, mrazené alebo zavárané)
  • ovocná šťava, želatína

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 st.C
  2. Sušienky podrvíme, zmiešame s cukrom a roztopeným maslom.
  3. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie, dovnútra navrstvíme zmes sušienok, vytiahneme aj okraje.
  4. Korpus predpečieme v rúre 6-8 minút na 170 st.C.
  5. Tvaroh a Lučinu vymiešame s cukrom, po jednom pridáme vajcia, potom kyslú smotanu.
  6. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 150 st.C približne 70 minút. (Dno rúry vyložíme širokým plechom na pečenie, pretože pri pečení koláča môže časť tuku vytiecť.)
  7. Koláč je upečený, keď sa plnka zvrchu nelepí, môže aj trochu zhnednúť. Necháme vychladiť.
  8. Vychladnutý koláč posypeme ovocím. Obvyklým spôsobom pripravíme želatínu a zalejeme.
  9. Necháme poriadne stuhnúť, ideálne cez noc.

Ak vyskúšate cheesecake s lesným ovocím podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Cheesecake s lesným ovocím”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.